Путин обяви април за неработен месец в цяла Русия

img

Президентът на Русия Владимир Путин обяви целия април за неработен. Решението е във връзка с борбата срещу разпространението на новия коронавирус. Той направи това съобщение към нацията в извънредно обращение. Путин подчерта, че пикът на епидемията в света все още не е минал.

Той уточнява, че броят на неработните дни със съхранение на заплатата може да бъде коригиран, ако обстановката позволи. Русия се готви за евентуално бързо нарастване на заразените с новия коронавирус (COVID-19), след като Путин вчера призна, че обстановката със заразата в Русия се усложнява.
"Взех решение да удължа почивката до края на месеца, т. е. до 30 април включително, и подчертавам, че заплатите на работещите ще се заплащат", посочи руският президент. Според Путин комбинацията от режими за изолация и неработещо население ще позволят на Русия "да купи време за проактивни мерки". "Досега не успяхме да променим хода на събитията в Москва, въпреки всички мерки, предприети от федералните и градските власти", отбеляза Путин. Ограниченията, наложени в руската столица, може да не са необходими в други части на Русия, но все по-малко области на страната остават незасегнати. Регионалните власти имат свобода да вземат решение колко далеч ще стигнат в съответните си мерки за налагане на блокада и карантина въз основа на ситуацията на място, посочи руският държавен глава. Руският лидер излезе с първото си обръщение към нацията във връзка с коронавируса на 25 март. Тогава той призова руснаците да си остават вкъщи и обяви една седмица за неработна. По последни данни в Русия са регистрирани 3 548 случая на коронавирус, от които 30 са починали.Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”