Турция е поела ангажимент да няма мигрантски натиск към България. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, след снощната среща с турския президент Ердоган.

„Неслучайно аз исках той да го каже и да се обърне към българските граждани, към българския народ, че ангажиментът за опазване на българо-турската сухопътна и морска граница е наш взаимен ангажимент“.

Борисов обяви още, че и днес продължава разговорите и срещите си по темата миграция обстановката в региона, предава БНР.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза от своя страна, че страната ни не трябва да допуска нито един нелегален мигрант на своя територия. В коментар за мигрантския натиск на турско-гръцката граница, Каракачанов заяви:

„Нито сме правили „пролети“ някъде в Близкия изток, нито сме влизали в териториите на чужди държави, нито сме длъжни да плащаме сметката на друг. Затова моето мнение е да си пазим границата, да използваме гранична полиция и ако се наложи армията, за да не допуснем това, което се случва в Гърция“.