"Моята работа е да защитавам страната си. Гърция ще защити европейските граници", заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, който беше в Западна Тракия, където напливът на бежанци от Турция е най-голям. Гръцкият премиер допълни, че няма да допусне страната му бъде изнудвана.

"Никой няма да влезе в страната незаконно", каза още Мицотакис.

По време на посещението си гръцкият премиер разговаря с патрулиращи служители на гранична полиция и посети военно поделение в района. Служителите на реда докладваха на премиера, че в нощта срещу вторник между 2 000 и 3 000 мигранти са направили опит да пресекат нелегално границата и да влязат в Гърция, пресичайки Марица, но са били спрени. Според официалните данни на гръцките власти от началото на кризата са претотвратени над 24 000 опита за нарушаване на държавната граница.

Напрежението по границата между Турция и Гърция остава. От гръцката страна обвиняват директно турските власти, че организирано стоварват с автобуси бежанци и насърчават да тръгнат към Гърция. В турските медии пък изобилства от разкази на бежанци, направили опит да влязат в Гърция. Те разказват, че са били подложени на насилие от гръцките власти