Въпреки отмяната на официалното честване на 3 март на Шипка, президентът ще отиде там да поднесе цветя. Това става ясно от съобщение на прессекретариата на държавния глава.

Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България - 3 март заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“, Прессекретариатът на президента информира, че от 11.00 часа на 3 март държавният глава Румен Радев ще поднесе цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай Националния празник на България.

В 09.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка, съобщи пресцентъра на парламента.


Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай 3 март, заради риск от усложняване на "епидемичната ситуация", и отправени запитвания от медии, ви информираме, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването на Националния празник на България на връх Шипка, се уточнява в текста.

Председателят на парламента ще се съобрази с предписанията на Националния оперативен щаб и с програмата на Областната администрация – Стара Загора.

Цвета Караянчева ще поднесе цветя на Паметника на свободата.

По-рано тя ще присъства и на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир "Рождество Христово".