Мигрантите в Турция са поставени при лош режим на работа. Когато намерят начин да излязат към Европа, те взимат пари назаем и тръгват. Тези хора не бягат от войната. Това каза преводачът Мажд Алгафари по БТВ.

Тези хора са от години в Турция. От коя война бягат тогава? Всички мигранти около границата са хора, които са от години в Турция. И са били подложени на много тежък живот.

Договорки и да има между управляващите, тя е невалидна. Отидете в Одрин. Там има групи, които са готови да тръгват през България. Ако стане през Гърция, ще минат оттам. Но ако не успеят, накъде ще тръгват? Ще тръгнат през България. Терените са много пресечени и опасни. Няма да се учудя, ако стане като през 2014 г. Тази вълна ще тръгне към нас, ако нещо не стане между Турция и Европа.

Кой покани Турция в Сирия? Какво прави там тя? Те влязоха в суверенитета на Сирия. Само Русия бе поканена от легитимното правителство. Турция няма право да разделя Сиря на зони. Ако не се намери дипломатическо решение, Турция ще си отдръпне лекичко армията и ще каже: „Който където иска да ходи“. Оградата е много зле. С хеликоптера се показват най-хубавите места.