Гешев: Президентът иска промяна на Конституцията, за да направи прокуратурата слаба и неефективна

img

”Не знам какво иска президентът, чули ли сте го какво иска, на мен не ми е ясно”, коментира Иван Гешев в Ихтиман по повод консултациите при Румен Радев за промени в Конституцията.

"Не ми е ясно и каква е целта на тези събеседвания, които се водят там. От прокуратурата, за разлика от тези адвокати на подсъдими и на осъдени престъпници, не е искано становище. Явно няма нужда", допълни още обвинител номер 1.


"Наглост - това е все едно прокуратурата да иска промени в закона за адвокатурата. Адвокати на подсъдими искат промени в дейността на прокуратурата. Разбирам, че в момента много хора искат слаба и неработеща прокуратура, а най-сигурният начин е със законодателни промени, които да блокират дейността ни. Това е в интерес на определени хора, на техните медийни и политически проксита и говорители, но не е в интерес на българските граждани", коментира главният прокурор.


"Прокуратурата ще продължи да работи така, оттук нататък има една гранична линия - от едната страна са хората, чиито интереси смятаме да защитаваме, от другата - престъпниците. Политиците, независимо кои са те, трябва да решат от коя страна на тази линия да застанат", каза Иван Гешев. Той допълни, че не застава на страната на престъпниците.


Главният прокурор коментира и проверката на Пловдивския панаир: "Не знам какъв ще бъде обемът на проверките, но всички данни ще се разгледат."


На въпрос за мярката на Васил Божков за задържане за 72 часа главният прокурор каза: "Искате да се молим на Божков да се прибере в България ли? Българската прокуратурата и никоя държава не се моли на издирвани и обвиняеми лица."


"Прокуратурата свърши всичко възможно за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които проведоха разговор на високо ниво в ОАЕ", завърши главният прокурор.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас