БСП с 83 848 членове. Добрев: Имаме проблем с апатията на хората в активна възраст

img

Членовете на БСП са 83 848. Тази цифра е била съобщена по време на заседанието на червения пленум, предаде "24 часа".

Така най-накрая става ясен точният брой социалисти към момента, които ще имат право да участват във вътрешнопартийното гласуване за председател. За да бъде признат той за легитимен, до урните на 26 април ще трябва да отидат над 41 хиляди социалисти.

5386 са основните партийни организации, които имат възможността да участват във вътрешнопартийния избор, обявил зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който отчела хода на вътрешнопартийната кампания до този момент. Според него няколко общини не са предали все още списъка на своите членове, но това ще стане в началото на следващата седмица.

Има няколко основни проблема, пред които е изправена левицата, а именно: демотивация на партийните членове, липса на конкретен и адекватен за местната общност дневен ред на събранията и др., отчел Добрев. И обяснил, че задачата на всяка политическа партия, най-вече на БСП, е да улови обществените потребности и на тяхна база да формулира политическия си дневен ред и да се вземат конкретни решения.

Зам.-шефът на БСП обясни., че демографската катастрофа е дала своето отражение върху състава на червените членове. "Имаме сериозен проблем с апатията на хората в активна възраст, които да участват в партийните структури. Този проблем се усеща особено силно при процеса на набиране на изборната администрация”, допълнил той.

До момента са проведени 31 общински конференции и общи събрания на БСП, като предстои провеждането на 202, които да излъчат своите номинации за председател на партията.

"За незапознатите с историята и форумите на БСП искам да кажа, че помним как с 1 номинация можеш да станеш председател и с 220 да загубиш", коментирал Добрев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас