„Ще направим голяма добрина за целия трафик в Бургас. Много ще се облекчи. Не много, а ще стане чудно“- Това каза министър-председателят Бойко Борисов, докато заедно с вицепремиера Томислав Дончев, с финансовия министър Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалната политика и благоустройството Николай Нанков провери строителните дейности по магистрала "Европа", инспектира строителните дейности по магистрала „Европа“.

Борисов шофира сам джипа с министрите, като подсвирква с клаксона, говори с работници, поздравява ти с "Как си, бе?" и пожелава на всеки "Да си ми жив и здрав!", става ясно от видеото, публикувано в профила на премиера във Фейсбук.

По време на пътуването, Борисов директно се обръща към зам.-министъра на регионалното развитие: „Нанков, искам да го запознаеш сега защото от Поморие към Бургас напредват, нали, и то усилено. И сега като стане готово- този четирилентов път към Слънчака, както във филма/б.а. премиерът обясни, че вчера е гледал премиерния епизод на сериала на запис/ ще ги вкараме в Бургас на двете кръгови и светофари. Затова да видиш каква проектна готовност има и направо сега да я продължим и да я свържеме тази отсечка за „Тракия“ малко по-надолу преди да влизаме в Бургас на кръговите…. От кръговото вдясно ще отиват през „Меден рудник за юга, а тези които отиват на север –от съоръжението ще отиват директно за Слънчев бряг, Обзор и т.н. Много ще се облекчи, не много, а ще стане чудно.“. „Отговори ми веднага“, настоя Борисов. Нанков съобщи, че има сто процентова готовност за изграждането на новия участък. Той ще е с дължина 6 километра.

„Там сме обезпечили терен, демек отчуждителите процедури, парцералния план, техническия проект- всичко е готово. И другата седмица стартираме обществената поръчка за избор на строител“, посочи зам.-министърът.

Най-вероятно става въпрос за строителството на стратегическият за Бургас Северен обход, за който кметът Димитър Николов обяви, че иска да стартира тази година. И съобщи, че ще се опита да убеди ръководството на АПИ, че „Община Бургас ще бъде в кондиция и има желание за партньорство в условия на съфинансиране да стартира изграждането на този стратегически важен за Бургас пътен проект”.

„И Горанов вика, ако зависи от мен, веднага бих го финансирам. Тъй ми каза, сещаш ли се“, намигна Борисов.

„И на мен ми прошепна на мен същото“, потвърди зам.-министър Нанков.