Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

img

Президентът Румен Радев отговори на искането на ГЕРБ да се извини заради скандала, който се развихри по време на почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София.

Държавният глава отказа да се извини за случилото се. По време на посещението си в Русе, той заяви: "Ако на Герб не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление."

По-рано днес в парламента от управляващата партия упрекнаха президента, че си е позволил да оскверни свещеното място около Паметника на Левски. Според Тома Биков вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков в Народното събрание.

От БСП пък защитиха президента срещу нападките на ГЕРБ. Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Вал
    2020-02-20 19:58:55

    Всеки е враг на ГЕРБ ако не ги хвалят.

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас