Отново: Майките на деца с увреждания застанаха зад Бисер Петков

img

Майките от ”Системата ни убива” са възмутени от оставката на социалния министър Бисер Петков и в отворено писмо до премиера Бойко Борисов настояват Пенков да бъде възстановен на поста си.

Според майките мотивите, че темповете на работа в министерството не отговаряли на обществено-политическите очаквания са несъстоятелни.

Майките напомнят, че именно Бисер Петков е дал началото на очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Те подозират, че неоснователните оставки целят протакане на реформите.

„Това е удар срещу децата и хората с увреждания. Той (Б. Петков) е единственият министър, който започна реформата и той трябва да я довърши. Без довършването й стотици животи на хора и деца с увреждания са застрашени, за което смятаме, че ще носи отговорност единствено премиерът. Настояваме незабавно за връщане на поста на министър Петков, тъй като той е експерт и първият се осмелил министър да започне закъснялата със десетилетия реформа за правото на хората и децата с увреждания да живеят нормално” заяви Вера Иванова, председател на Инициативния комитет "Системата ни убива".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас

Горят сараите на Доган в парк Росенец