Съзнавам отговорността и ще направя всичко възможно, за да съм полезна на Бургас. Любовта към нашия град и морето винаги ни връща на брега. Това обяви новият зам. кмет на Бургас Диана Саватева минути, след като стана ясно, че тя ще бъде ново попълнение в екипа на кмета Димитър Николов през настоящия му мандат. В момента Саватева е депутат от групата на ГЕРБ, на парламентарните избори през 2017 г. беше представител на гражданската квота в листата на партията.

„В момента съм на служебно пътуване с доста натоварена програма. Извинявам се, че не мога да отговоря на всички обаждания. За мен е огромна чест да бъда в екипа на кмета Димитър Николов. Ще се видим скоро!“, написа тя в личния си профил в социалните мрежи.

Диана Саватева е родена в Царево, Бургаска област. Завършила е ВТУ "Св.св.Кирил и Методий", специалност "Българска филология". Работи в областта на медиите от началото на 90-те години. Диана Саватева е име в журналистиката, което се свързва с обективност, принципност и аналитичност. Тя познава в дълбочина най-важните проблеми на региона. Част от екипа на „24 часа“ е от 1998 г., година по-късно оглавява редакцията в Бургас. Една година преподава „Репортерско майсторство“ на студенти по журналистика в БСУ.

Саватева е автор на две поетични книги, член е на Бургаската писателска общност.

В момента е депутат и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание.