Младите хора сте бъдещето на всяка една политическа партия, на всяка държава. Без вас няма да има бъдеще. Не напразно имате реализация във всички сфери. Това е ценно. За нас е много приятно да може мада домакинстваме такива форуми. Това са успешни формати, които ви изграждат като личности, дават възможност да чуете лекторите, да усвоите знанията, които чрез тях се предават. Това заяви пред участниците в Младежката академия на ГЕРБ, която се провежда днес в Созопол. Форумът, организиран от МГЕРБ е на тема „Младите във фокуса на социалната политика и борбата със социалното изключване на подрастващите”.

Социалната политика е акцент в нашата програма. През тази седмица мина бюджетът на първо четене в Народното събрание и тя е залегнала като акцент в политиката, която ще се осъществява през следващата годиа. Ние поемаме ангажименти, които изпълняваме. Социалната политика се изпълнява през бюджета и с наличието на пари. Левите партии, каквато е БСП, обещават много, но съответно никой не казва откъде ще дойдат тези средства. Това е популизмът и разликата между левите и десните партии.“, каза Бойчев.

Той благодари на всички младежи, които са участвали в изминалата кампания за местните избори. „Преди дни приключи кампанията за местна власт. Благодаря на всеки един от вас, защото съм сигурен, че много активно сте се включили в различните области. Това е много ценно за нас\.“, добави Бойчев.