Георги Марков заяви в ефира на Нова тв, че е горд софиянец, защото от толкова много години столицата ни не се управлява от социалист. Категоричен е, че няма как да има касиране на изборите. "Има нещо много лошо на либералната и социалистическата общност в Европа, не само в България. Това е непризнаването на вота. Смирете се, загубихте изборите”, каза той.

Уточни, че местните избори не са само кметски, но и са за общински органи. „Във Враца извадиха много силни лица.. Единственото, което ми е мъчно за местните избори, е грубата грешка на ГЕРБ. Да дадеш Русе на БСП на датата 3 ноември, 30 години след демокрацията. В ГЕРБ нещата ги решава Борисов и когато му говорят и подвеждат, да питат. Позор е загубата на този символ на демокрацията – Русе”, каза още Марков.

Според него е нормално да има балотаж за София, защото демокрацията е ротация. "Не може вечно да си на власт, но победата на ГЕРБ е зашеметяваща", каза политикът и уточни, че кметове от ГЕРБ са избрани в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас.

"Сърдим се на Слави Трифонов, че е сложил заглавие на партията „Няма такава държава” и се питаме, ама как така. Няма друга държава, в която Висшият съдебен съвет се карат по между си 10 часа по телевизията пред цяла България. Няма държава, в която председателят на ВКС чете анализи”, каза още депутатът от групата на ГЕРБ.

"По мое време София се състоеше само от център. Като направиха комплексите, старите софиянци ходихме да гледаме какво е това - комплекс "Ленин", спомня си Марков.

Според него ще е интересна битката между Мая Манолова и Корнелия Нинова. „Ще има две БСП-та - на Мая и на Нинова. И ще си пишат писма, ще се карат на пленуми. И това е”, казва Георги Марков.