Трябва да се дава възможност на нови хора да поемат по пистата към местната власт. По този начин се освежава самата партия. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов в „Тази сутрин“ по бТВ, след като водещият Антон Хекимян припомни думите на премиера Бойко Борисов за това кметовете да имат право на не повече от три мандата.

Всеки следващ вот е по-труден от предходния, призна Николов и намекна, че този ще е последният му мандат като кмет.

"Всеки следващ вот е по-труден от предходния, тъй като има наслагване на недоволство", обясни той.

"Партията даде по-голяма самостоятелност на членовете си. Кандидатите получиха свобода сами да управляват кампаниите си. Преди имаше по-голям контрол, който се упражняваше и от Цветан Цветанов, каза още градоначалникът.
"Очаквахме подкрепа от десницата, но не я получихме. Тази партия е характерна предимно за столицата, в другите градове положението е съвсем различно, посочи Димитър Николов.

По думите му за Ямбол и Русе в партията имало индикации, че нещата не вървят, още от изборите за европарламент. Тогава започват разговори дали не е време да се направят промени в ръководството на партията на тези места. Името на Цветанов не е забранено в партията, но тя се развива непрекъснато, разкри Николов.