Ще бъдат взети мерки от всеки тип - организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг в централата на ГЕРБ. Той даде да се разбере, че ще бъдат предприети действия там, където резултатите са различни от очакваните.

По думите му обаче на тези избори е липсвал изобщо разговор кой какви политики предлага.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
София щяла да е тясна за Манолова, искала да превземе държавата
Битката за София финално: Фандъкова – 49.98%, Манолова – 45.13%
Имаше нужда от истински политически дебат с политически аргументи, липсваше изобщо разговор от гледна точка на предизвикателствата на бъдещето, изтъкна Дончев. По думите му всички се обединили срещу ГЕРБ, а тезата против, не е теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети и така няма шанс да са загубили.
ПП ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември по обяд в Зала "Люмиер".

За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов.

На нея ще присъстват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и да бъде направен отчет за политическата дейност на партията.

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания извън собствените си възможности, посочи Паунов.

Той напомни, че има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати.

"От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме", допълни той. Паунов представи и реалните резултати на ПП ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили.

2015 г. ПП ГЕРБ имаше 130 кметове на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140, от тях 17 са на областни градове.

В 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила, като увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна.