„Балотажът в Созопол е срещу БСП. От СДС ще подкрепим кандидата на ГЕРБ Красимира Германова, още повече, че имаме национално рамково споразумение, подписано от Румен Христов и Бойко Борисов, в което на втори тур партиите се задължават да се подкрепят, освен, ако не са една срещу друга”, коментира лицето на сините Костадин Марков.

Припомняме, че в Созопол срещу кандидата на ГЕРБ се оформи широк фронт, в който се обединиха коалиция „Мир”, ВМРО, „Движение 21” и „Демократична България” извън всякаква изборна логика.

„”Движение 21” ги разбирам напълно, ВМРО да си обясняват те. Не мога да разбера „Демократична България” какво прави с подкрепата си към кандидат от БСП. Каквито и аргументи да изкарват има една червена линия, която не може да се преминава, ако претендираш, че си принципна партия. В „Демократична България” има различен тип партии, но не мога да си представя как са се съгласили ДСБ да подкрепят кандидат на БСП. Ситуацията е същата като в София”, заяви Марков.

В Приморско, където също има балотаж, СДС ще даде своята подкрепа за досегашния кмет Димитър Германов, издигнат от ГЕРБ за нов мандат. В неделя той ще се изправи срещу Стоян Василев от местната коалиция „Мир”, в която участват „Воля” и „БЗНС”.