По 300 лева на глас давали управляващите на избиратели, за да пуснат бюлетина за тях на вота на 27 октомври, а полицаите изземали баниците на кандидатите на БСП, които черпели с тях за Димитровден. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна червената шефка Корнелия Нинова.

Тя отсече, че и този път ясно са били видени пороците в изборния процес, които изкривяват реалния вот на гласоподавателите.

Според нея е имало „ужасяващо купуване на гласове“ в цялата страна.

„Под зоркия поглед на българските институции, МВР и властта арестуваше, задържаше, изземаше баници на кандидати на БСП, защото черпят с тях за Димитровден и МВР смята това за купуване на гласове, докато истинските купувачи на гласове, които са престъпници според НК, спокойно раздаваха по 300 лева на глас“, обвини тя.

„Разпитваха кандидат на БСП дали е бил физически роми, за да гласуват за него, а ромските махали под строй гласуваха за властта“, продължи тя с атаката.

Според нея на изборите ясно е проличал страха на хората, внушаван от управляващите.

„Властта беше употребена, за да плаши хората, те казваха - страх ме е от всички, че ще ми спрат тока, обяда от социалната кухня, че ще ме изгонят от работа“, скочи соцлидерката.

Тя е убедена, че цялата държавна и общинска администрация под страх и по списък е гласувала за управляващите, защото в противен случай чиновниците щели да загубят работата си.

Според Нинова управляващите са насаждали жлъч, омраза, насъскване едни срещу други на принципа „разделяй и владее“

Тя отчете, че по предварителни данни 15% са невалидните бюлетини, което е шамар за всички политици.

„Ако не променим това, хората ще ни изгонят всички - и управляващи, и опозиция. Ниската избирателна активност показва апатия и недоверие, хората смятат, че всичко е предрешено, всички трябва да променим поведението си така, че избирателна активност да бъде по-висока и призовавам накрая българите, които искат това да се промени да гласуват, защото злоупотребите могат да се преодолеят само с висока избирателна активност“, обобщи тя.

А шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова я обвини,че използва парламентарната трибуна за предизборна агитация.