С огромно мнозинство Общинският съвет избра своя председател, проф. Севдалина Турманова: Ще бъда ръководител, но и обединител

img

С 36 гласа „за“ новият Общински съвет на Бургас избра своя председател. Това е уважаваната проф. Д-р Севдалина Турманова, която на местните избори бе водач на листата на ПП ГЕРБ и постигна впечатляващ преференциален резултат. Днес за мястото на първи сред равни се изправиха проф. Турманова и адв. Иво Баев от „Демократична България“. Гласувалите съветници бяха 49. Шестима подкрепиха адв. Баев, а недействителните бюлетини бяха 7.

„Поздравявам всички общински съветници. Нека Бургас се превърне в нашето знаме, а успехът на града ни в правилната посока. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Аз ще бъда ръководител, но и обединител. Ще разчитам на всички колеги от всички политически сили, на всички екперти, за да работим заедно за това Бургас да се развивава в правиланата посока“, заяви проф. Турманова.

ОбС избra състав на комисията, която ще оформи правилника за работа на местния парламент. Неин председател ще е Георги Дракалиев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка