Кметът Димитър Николов, който спечели нов четвърти мандат с безапелационна преднина, и новият Общински съвет на Бургас положиха клетва тази сутрин.

„Благодаря на всички бургазлии, които избраха да продължа да работя за тяхното по-добро утре. За едно по-успешно бъдеще! Ще се постарая да оправдая гласуваното ми доверие с много труд и отдаденост. Винаги съм бил човек, който обединява, а не разделя хората, затова отново декларирам пред Вас, че ще съм кмет на всички, независимо от т партийните им пристрастия. Имам идеите, проектите и самочувствието да искам още повече за Бургас. На многобройните срещи, които проведох не само в последния месец, но и през цялата година, поискахте от мен благоустрояването да навлезе още по-масово в комплексите и кварталите на общината, за да стигне до всеки дом. Поискахте повече икономика, идустриални зони, повече работни места. Поискахте инвестиции, здравеопазване, образование, повече социални грижи. Повече възможности за спорт, повече зеленина и нови парко места. Вие написахте моята програма за новия мандат и аз съм длъжен да я изпълнявам. Наред с всички материални придобивки, които Бургас заслужава, аз ще призова за още нещо – нека в следващите години всеки със своята комптенетност и лични качества превърне личните си амбиции в амбиции за Бургас“, призова кметът Димитър Николов.

Той заяви, че пред себе си вижда съветници с опит, но и много нови лица.

„На всички Вас пожелавам да работите така, че след четири години да погледнете съгражданите ни с високо вдигната глава. В името на Бургас съм готов да работя с всеки съветник и всяка група, да подкрепя всяка добра идея”, каза Николов. Той призова да се работи конструктивно в името на бургазлии.

За първи път в историята един областен управител заклева два поредни Общински съвета. Това е Вълчо Чолаков. Днес той закле съветниците и изнесе вълнуваща реч.

„Общински съветник не е титла или медал на ревера, а отговорност и възможност да направите нещо добро за града Ви. Направете го! И само от вас и действията ви зависи бургазлии да ви припознаят като хора, които ще оправдаят доверието им. Водете се от писаните закони, но и от закона на човечността, морала и етиката. Пожелавам ви здраве и мъдрост. Не позволявайте на рутината да притъпи чувствителността ви към проблемите на бургазлии “, призова Чолаков.

Клетва положиха и новоизбраните кметове на съставните селища в община Бургас.