Борисов: Ще има нова чистка в ГЕРБ след изборите

img

След изборите ще има още сериозни промени в ГЕРБ, заяви категорично по БТВ премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Премиерът не вижда нищо драматично в това кмет с три мандата, който се е самозабравил, сега да не бъде избран.

Той бе гост в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Лидерът на ГЕРБ е сигурен, че Йорданка Фандъкова отново ще бъде кмет на София.

"Сега имаме всички кметове. Това не е нормално. Някъде са поомръзнали, а някъде така се бяха самозабравили и се наложиха промени. Всичко това сега започва да работи срещу ГЕРБ, но след изборите ще доизчистим партията. Предстоят промени. Навсякъде, където има нужда. Изборите ще ни бъдат добър регулатор. Фандъкова много добре се справи", каза Бойко Борисов.

Нищо драматично няма в изборите! Демокрацията е хубаво нещо, продължи премиерът. И призна, че в началото е усещал липската на Цветан Цветанов, но постепенно колегите му се справили.

"Разделих им по няколко области. Изпълнителната комисия от една бутафорна структура, стана абсолютно реално действаща", каза още Борисов. Премиерът изброи поименно почти цялата Изпълнителна комисия на ГЕРБ.

"Чест прави на Футболния съюз, че реагираха. Ние можем да помогнем за развитието на детско-юношесткия футбол", коментира Борисов т.нар. расистки скандал по време на мача България - Англия в началото на гостуването си в ефира на БТВ.

"Искам да обърна внимание на две важни неща, които се случиха днес. Разпространението на печатни издания стана държавно и вече ще се извършва от "Български пощи". Това е много важно за свободата на печата и медиите. Констрабандата на цигари е намаляла драстично. Нелегалните фабрики за цигари вече се изнасят извън България, защото баш контрабандистите са в затвора", обяви премиерът.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?