Кирилка Николова е издигната за кандидат-кмет на едно от най- големите бургаски села Твърдица от МК „Ние, Гражданите”. Тя се впуска в изборната надпревара с особен сантимент-Кирилка е родена в Твърдица и към настоящия момент живее със семейството си в селото. И вярва, че ще подобри условията за живот на всички живеещи там.

Основните проблеми на жителите на с. Твърдица са на пръв поглед малки, но изключително значителни за живеещите там. Основната общинска сграда, в която към настоящия момент се помещава кметството, здравната служба и пенсионерския клуб има нужда от спешен и неотложен ремонт. Дворът е занемарен и няма никакво осветление, което затруднява предвижването на възрастните хора в тъмните часове на деня. Помещението, обособено като пенсионерски клуб, освен освежаване и ремонтиране на стълбището и стените, има нужда и от закупуване на маси и столове, както и ремонтиране на осветлението.

По думите на кандидата за кмет Кирилка Николова, в с. Твърдица има изключително много млади семейства с малки деца, които няма къде да играят: „Няма нито една детска площадка, нито една люлка, а деца в селото има и тенденцията е те да се увеличават. Искам да се опитам и да направя всичко възможно, за да задържа младите хора тук, да подобря условията на живот до колкото силите и възможностите ми стигнат. Родена и израснала съм тук, в Твърдица. Милея за родното си място и имам огромното желание да направя всичко възможно да подобря условията на живот в селото. Искам младите семейства да останат тук, в Твърдица, а не да бягат в големия град, защото децата им няма къде да ходят на градина, няма къде да играят”- заяви Николова на предизборната среща в с. Твърдица.

На срещата в с. Твърдица присъстваха Бенчо Бенчев, който е водач на листата за общински съветници от МК „Ние, Гражданите”, Степан Дадурян, Георги Николов и Дойчо Дойчев, също кандидати за общински съветници. Те категорично се обявиха, че подкрепят г-жа Николова за кмет на селото и заявиха, че в бъдещия местен парламент ще помагат със всякакви сили и средства за реализиране на нейните идеи за подобряване условията на живот в Твърдица.