Продължаване на работата по подмяна на тръбопровода, усилени действия по подобряване на инфластруктурата – асфалтиране на улици и полагане на тротоарни плочки, изграждане на спортен център за младежите. Това са основните насоки и приоритети на кандидата за кмет на село Черни връх Тодор Щерев за следващите 4 години. Той, заедно с кандидата за нов мандат за кмет на община Камено Жельо Вардунски, се срещнаха с местните жители, за да отчетат постигнатото дотук, да посочат бъдещите си цели, както и да чуят мнението и предложенията на местните жители. Ще работим с темпото, както досега, няма да ви лъжем, това, което обещаваме, е достижимо и реално, казаха те в пълната зала на Читалището, където се състоя срещата в четвъртък вечерта.

В Черни връх предстои и ремонт на футболното игрище, както и ще продължи работата по укрепване на църквата. Предвижда се и ремонт на читалище „Просвета“, разширяване на детската градина и детската площадка. Ще бъдат възстановени старите чешми в селото, ще бъде поставено видеонаблюдение за сигурността и спокойствието на местните жители.

„Уверявам ви, че ще продължа да работя за вас и за благоустровянето на селото. Роден съм тук и искам най-доброто за Черни връх. Кандидатирането ми за кмет не е самоцел, беше чест и удоволствие да работя за вас, за развитието на нашето село. Ще работя и в бъдеще с ясното съзнание, че всичко, което ще направим, ще остане след нас – за бъдещите поколения.“, каза Тодор Щерев.

„Първата година от изминалия ни мандат беше плащане на задължения – около 400-500 хиляди. След това се постарахме да покажем, че община Камено поглежда много сериозно на Черни връх“, каза кандидатът за втори мандат за кмет на общината Жельо Вардунски. Той посочи всичко свършено през изминалите 4 години и трудностите, които селото преживя, особено по време на наводнението през 2016-та година, когато Черни връх беше опустошено – със събоорени мостове, кал, тиня, разбити улици. „Успяхме да се съберем в ръце, да се вдигнем и да възстановим селото.“, каза Вардунски (още за свършеното - вижте ТУК).

Той подчерта, че един от успехите на неговия екип е, че общината няма задължения. „Помислихме за старите хора, вдигнахме субсидиите не смо на пенсионерските, но и на тракийските дружества, така и на тези за хората с увреждания. Обърнахме внимание и на децата. Почти няма община, в която детските градини да са безплатни. Така си направихме бюджета и спестихме пари, че да нямаме задължения и да можем да се стремим пенсионерите да живеят по-добре, да помислим и за децата. Това, което трябва да направим в този район, е Детска млечна кухня, защото вашите села за живи.“, каза Вардунски.

Той подчерта, че общината насочва справедливо средства към населените места и обяви как става това по начин, по който никое село да не е ощетено.

„Винаги съм бил диалогичен, приемал съм хората, изслушвал съм ги, каквото е можело, стига да е в рамките на възможностите на общината, съм го правил. Никого не съм върнал. Няма да ви лъжа. Това, което обещаваме, е напълно нормално и достижимо. Уверявам ви, че по него ще започнем да работим. Можем да кажем година по година какво ще се случи. Искам да гледам хората в очите. Ако бъда избран за кмет, ще работя така, както съм работил през тези 4 години, така че населените места в Камено да се чуват с културните си празници, с придобивките си, с разрастване на населението в тях.“, каза Вардунски.