Общинската избирателна комисия излезе с решение за заличаване на регистрация на кандидат на кмет за община Бургас от кандидатска листа МК „ Ние, гражданите“ Теодор Шейков в изборите на 27 октомври 2019 г. в Община Бургас. Това е станало по указания ЦИК с основание извършената проверка на обстоятелствата, свързани с правото на български граждани да бъдат избирани за общински съветници и кметове.

В тях е отразено, че с писмо от ГД „ГРАО“ е изпратен резултатът от извършената проверка за наличие на уседналост. По отношение на Бургас, проверката е установила несъответствие с изискването за уседналост на Теодор Русланов Шейков, регистриран като кандидат за кмет на община Бургас от кандидатска листа МК „ Ние, гражданите“.

Припомняме, че Теодор Шейков дълги години е живял във Франция, след което се е върнал в Бургас.

„Получихме писмото от Общинската избирателна комисия и днес ще имаме коалиционен съвет, на който ще решим какви мерки ще предприемем. Вероятно ще обжалваме това решение, защото Теодор Шейков живее в Бургас от 8 години. От 2011-та година той има посоянен адрес в града.“, каза Ангел Божидаров от коалиция „Ние, гражданите“. Той посочи, че незвсимо какъв ще бъде резултатът от обжалването, кампанията на коалицията ще продължи уверено. „Ние се готвм да имаме най-малко 5-ма представители в местния парламент“, добави Божидаров.