Листата ни е много добре балансирана и включва много представители на гражданската квота, тя е обновена, включени са хора с доказан професионален опит, общественици, архитекти, хора от научните среди, лекари и други. Целта е това гражданско присътвие да даде възможност да имаме пряка връзка с бургазлии, да сме по-близо до техните позитивни идеи, до положителното мислене за развитието на града ни. Програмата, с която излиза нашият кмет като кандидат за нов мандат Димитър Николов, е със слоган „Успех за Бургас“. Това заяви водачът на листата за Общински съвет на ГЕРБ проф. Севдалина Турманова при регистрацията й в Общинската избирателна комисия за предстоящите местни избори.

„Ще продължим да работим по приоритетните ни области образование, здравеопазване, за чист и зелен град, ще надграждаме това, което досега е направено и ще се радвам, ако успеем да активизираме и мобилизираме и другите кандидати за общински съветници да ни подкрепят за добрите каузи на града ни, за бургазлии, да развиваме Бургас успешно. Това е нашият град, градът на нашите деца и той има бъдеще и достойно място.“, каза още Турманова.

Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев каза, че с хората, които са в листата, минимумът резултат, който партията си поставя в Бургас, е да има този от предния мандат. „Направихме балансирана листа с доказани специалисти, които могат много да дадат на града, да вкарат нови идеи и много енергия в Общинския съвет и да помагат на администрацията.“, каза Бойчев.