С жестове на уважение и признание за добро сътрудничество и взаимодействие, в напълно дружелюбна обстановка, Общинският съвет в Приморско приключи мандата си. Общинските съветници и кметът Димитър Германов, кметовете на Китен Катя Вълчева, на Веселие Стойчо Карабинов, на Ново Паничарево Яна Жекова, на Писменово Тодор Тодоров, на Ясна поляна Георги Георгиев получиха плакети от председателя на ОбС Златина Тюлиева на последната сесия на местния парламент, която се проведе в петък. Всички благодариха за успешната работа през последните 4 години и пожелаха успех по време на предстоящата предизборна кампания. Повечето от тях ще бъдат кандидати за кметове или общински съветници на изборите през октомври. По време на последното заседание стана ясно, че в състава на следващия Общински съвет няма да бъде един от опитните съветници Златин Бодуров. През последните 8 години той беше сред най-активните лица в местния политически живот, през 2011 г. беше кандидат за кмет. „Няма да участвам под никаква форма, нито за кмет, нито за общински съветник.“, каза той.

До полагане на клетва на новия кмет след изборите, длъжността ще се изпълнява от главния архитект Петко Гечев.

Решенията на последната сесия бяха взети с пълно единодушие.

„Реално надградихме започнатото през мандат 2011-2015 година и продължихме през 2015-2019 г. Всички си спомняте каква беше общината през 2011-та година – финансово нестабилна, със задължения, с липсваща инфраструктура. Започнахме с рестрикциите, стабилизирахме. Когато има стабилна основа, нещата вървят.

Как да обясним на хората за територии, които си мислехме, че са общински, а те се оказаха държавни? Как да обясним цялата дейност, извършена от администрацията, за да може територията на пристанището да стане от държавна общинска. Това е една свършена работа, на базата на която можем да развиваме инфраструктура в тази зона. В периода 2011-2015 г. придобихме територията на пристанището, което беше държавно, благодарение на решение на правителството. Оттук нататък можем да мислим за развитието на тази зона, защото до тогава всичко беше една илюзия.

През изминалите години бяха преодоляни тежки проблеми. Постигнахме една добра основа, можем да живеем в една европейска община. В края на мандата общината е финансово стабилна, с добър кредитен рейтинг и с перспектива, която гарантира стабилност и икономическо развитие. Блгодаря на всички вас - колегите в Общинския свет, които работиха вкато едно цяло по предложения на администрацията, направени в полза на общината, на хората, които са ни избрали. Това е политиката на администрацията. То е видно от нещата, които се случват не само в Приморско, но и в Китен, Ясна поляна, Веселие, Ново Паничеарево, Ясна поляна и Писменово . Благодаря на кметове на населени места, на администрацията.“, каза кметът Димитър Германов.

Общият дружелюбен тон беше допълнен и с направените общи снимки за финал на мандата.