Бургаската Организация за закрила на българските граждани -ОЗБГ, която от години е в основата на много обществени инициативи, влиза в политиката на предстоящите местни избори. Организацията ще участва с едно от ключовите си лица - Бисер Русимов. Той ще бъде част от гражданската квота в листата на СЕК, която за момента се представя от зам. председателя на партията Константин Бачийски.

От ОЗБГ посочиха като основна причина за подкрепата си многобройните общественополезни каузи, които са провеждали съвместно с Бачийски.

Бисер Русимов заяви, че ако бъде избран за общински съветник, ще работи основно по две теми – борбата срещу битовата престъпност и стратегията за детето, но е отворен за проблеми, поставени от гражданите. Той заяви, че влизането му в политиката няма да обезличи и укроти ОЗБГ. „Възмоностите ни така ще бъдат по-големи. ОЗБГ ще продължи дейността си, няма да има други представители от организацията в листата“, каза той.

Константин Бачийски каза, че в листата с кандидати за общински съветници ще има превес на силни личности, които са се доказали в своите сфери, поставят обществените интереси пред личните и могат да бъдат пример за подражание на хората.

„Радвам се, че имам подкрепа от хора като Бисер и от ОЗБГ. Той е награден с почетна значка от Община Бургас за проява на героизъм и себеотрицание при спасяване на човешки живот, награден е с плакет от Гранична полиция за сътрудничество, номиниран е и избран за „Личност на годината“ в кампания на „24 часа“. За мен е чест Бисер Русимов да е част от нашата листа и да се борим рамо до рамо по казуси от интерес за бургазлии“ – заяви Константин Бачийски.

Самият той още не отговаря категорично на въпроса дали ще се кандидатира за кмет.