Димитър Николов е безспорният фаворит на ГЕРБ в Бургас за нов мандат, кандидатите за съветници клонят към 100

img

Кметът на Бургас Димитър Николов е безспорният фаворит на ГЕРБ за местните избори през този октомври. Неговата кандидатура е единствената, номинирана от клубовете на партията в Бургас, която ще бъде гласувана и на насроченото за тази вечер общинско събрание на ГЕРБ. Самият Николов заяви преди няколко дни, че ако бъде номиниран, може и да се кандидатира отново за кмет, тъй като държи на посоката на развитие на града. Очевидно той вече е сигурният кандидат за кмет на ГЕРБ и че ще се яви на изборите за доверието на бургазлии и тази есен.

От създаването на ГЕРБ Николов увеличава подкрепата си със всеки изминал вот. Първият му мандат през 2007-ма година започна след оспорвана битка срещу изглеждащия непоклатим бивш кмет Йоан Костадинов. Тогава като кандидат на младата партия ГЕРБ Николов не само успя да излезе до балотаж, но той дори и не беше срещу Костадинов, а срещу създателя на НФСБ Валери Симеонов. Костадинов остана трети с 16,35% или 14 739 гласа. На втори тур Николов победи Симеонов с 63,55 % срещу 36,45%. На тези местни избори ГЕРБ е успяла да вкара в Общинския съвет 14 свои представители.

На вота през 2011-та година до балотаж изобщо не се стигна. Димитър Николов спечели от раз и то с огромна преднина. Той събра 67 237 гласа или 70,86%. Втори остана Валери Симеонов – с 11,25%, а канидатът на БСП Павел Маринов – с 9, 01% зае трета позиция. Паргия ГЕРБ спечели 28 места в местния парламент.

Предходните избори – през 2015-та година, бяха истински триумф за ГЕРБ в Бургас. Димитър Николов започна третия си мандат с подкрепата на 84% от бургазлии, което е 71 232 гласа. Опонентите му останаха далеч назад, като втори беше кандидатът на НФСБ Бойко Миразчийски, но с огромна разлика, тъй като той събра 6,17% подкрепа. В Общинския съвет ГЕРБ завоюва 29 места.

Днес състезанието се очертава да бъде за листата за местния парламент, тъй като номинираните имена от клубовете за 51-местния Общински съвет са около 90. В залата тази вечер също ще има възможност за издигане на номинации, така че се очертава общия им брой да набъбне около 100.Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка