Има строго регламентирани правила в партия ГЕРБ, които са утвърдени от Изпълнителната комисия, в момента текат серия от събраня по места за номинация на общински съветници и кметове. Ако някой от членовете реши да ме номинира – има ред, по който това трябва да се утвърди. Най-вероятно ще чуя всички аргументи, ако те натежават в полза на развитието на град Бурас, може това да се случи. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за нов мандат в предаването „Тази събота“ по bTV, което днес се излъчва от плажа в морския град.

„Бургас е в тежка конкуренция с големите градове в страната и в Европа и дори за много кратко време процесът на развитие и перспектива да се прекрати или застраши, ще бъде лошо за нашия град. Аз съм човек, който държи на посоката на развитие на града.“, добави Николов.

На въпрос дали му остава време за отпуска, той отговори, че личното му присъствие се налага на много места в града и през лятото не може да си позволи почивка, която да е по-дълга от ден-два.