Учителят от Английската гимназия Христо Симеонов, който се яви като независим кандидат на вота за Европейски парламент, ще участва и в местните избори. Спечелил 3641 гласа през май като претендент за евродепутат, през октомври той ще бъде част от листата на СЕК за Общинския съвет в Бургас. Това стана ясно от пресконференция днес, на която Симеонов, в присъствието на зам. председателя на СЕК Константин Бачийски, заяви, че ще участва в изборната надпревара.

Все още не е ясно дали СЕК ще учяаства със самостоятелна листа, как ще бъде подредена тя и дали партията ще има свой кандидат за кмет и кой евентуално ще бъде той. Бачийски съобщи, че в най-скоро време това ще бъде официално обявено.

Христо Симеонов е учител с дългогодишен опит, бил е зам. директор на Английската гимназия в Бургас. След участието му в европейските избори е бил канен на много разговори от различни политически сили. “Получих предложения от почти всички партии. За мен политиката не е на всяка цена, аз държа на своята независимост“, каза той. Симеонов видял Бачийски по медиите и започнал да проучва дейността му, така решил да му звънне и провели 3-часова среща. „Имаме общи позитивни идеи за Бургас и то за дългосрочен период.“, каза той.