Стрелба е открита на Коледен базар в центъра на Страсбург, Франция. Има поне един убит, а трима са ранени. Стрелбата е открита в близост до коледен базар близо до централен площад в града. По непотвърдена информация е използвано автоматично оръжие. Засега се съобщава за един нападател. Според очевидци са били чути поне дузина изстрели. Районът е отцепен. Движението на трамваите е спряно. Тече евакуация на хората от центъра на града. Органите на реда призовават хората да останат спокойни и да не разпространяват слухове. Франция продължава да бъде в извънредно положение, след като претърпяла серия от терористични атаки през 2015 и 2016 г., в които бяха убити повече от 200 души.

Стрелецът все още не е заловен.

Районът около коледния базар е отцепен. Движението на трамваите също е спряно.

Сградата на Европейския парламент е затворена и никой няма право да влиза или да излиза във връзка с информацията за стрелба в града, съобщи в Туитър евродепутатката Ева Кайли, цитирана от ДПА.

Европейският парламент задейства протокола за извънредни ситуации. В момента никой няма право да влиза или да излиза като предпазна мярка за хората тук, допълва Кайли.

В публикувани от очевидци видеа в социалните мрежи се виждат бягащи в паника хора и се чуват писъци.