Вицепремиерът Красимир Каракачанов призна, че в "Обединени патриоти" има проблеми, след като депутатите от "Атака" не присъстваха в пленарната зала при гласуването на встъпването в длъжност на новия заместник-министър председател Марияна Николова, която зае овакантеното място на Валери Симеонов.

"Има проблеми, вчера сме си говорили 4 часа. Резултатът е, че "Атака" ги няма в залата, питайте ги тях защо. В коалиционното споразумение пише, че всяка партия има право да оттегли вицепремиер, министър или друг член изпълнителната власт и да го замени с предложение, което тя направи", уточни Каракачанов.

Според него напрежението в групата не само няма да се увеличи, след като Валери Симеонов стане отново депутат, а дори ще намалее.

"Смятам, че това ще даде възможност всеки ден да си говорят заедно в една стая с колегите и да имат възможност за диалог", коментира той.

Каракачанов каза и че на вчерашните срещи не е обсъждано да се сменя ръководството на парламентарната група на "Обединени патриоти", чиито председател в момента е Волен Сидеров. Не било дискутирано и искането за оставката на Каракачанов от страна на Сидеров.

Лидерът на "Атака" обаче повдигнал въпроса за евроизборите и дали "Обединени патриоти" ще се явят заедно, а Валери Симеонов отговорил, че ще го обсъди с колегите си от НФСБ, уточни Каракачанов.

След гласуването на назначението на Марияна Николова, Каракачанов каза че разчита тя да бъде много енергична по отношение на демографската политика, тъй като това е основният проблем в държавата.

"Това е царицата на проблемите в България. Какви високи доходи, когато се оказва, че в България няма кой да работи. Трябва да се спре финансирането на маргиналната раждаемост и да се стимулира грамотната раждаемост", отсече той.