"Оставката на Валери Симеонов е едно очаквано и добро решение, защото ще позволи да се приеме едно ново законодателство за майките на деца с увреждания. Вече има и заложени средства в бюджета. Нямаше защо да се бави това решение. Натрупа се напрежение, което засегна всички участващи в процеса", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия.

"В общината работим в много тясно сътрудничество в организации подкрепящи хората с увреждания. Важно е да се научим да живеем заедно и да се приемаме, да има взаимно уважение към хората, които имат нужда. Очаквам да се успокоят нещата. Да не забравяме, че сме в предизборна ситуация и опозицията се възползва от всяко недоволство. Политиците трябва да търсят диалог, а не конфронтации и скандали. Ако искаме да вървим напред трябва да имаме предложения, а не само критики", подчерта Фандъкова.

"Има голям разнобой в исканията. Има недоволство, но някой се възползва от него. Имаме 4 заявления за протести в неделя. Всеки има демократичното право да изрази мнението си, но да не забравяме, че това ще затрудни трафика в София. Софиянци са с основание недоволни от това", обясни кметът на София.

"Смятам, че след това решение, правителството има възможност да се съсредоточи върху своята работа. Имаме нужда от решения и диалог с хората", каза тя.