Не съм чул коментара на депутата от НФСБ Петър Петров за децата с увреждания, но се извинявам за неудобствата, които създаваме.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента. Той бе помолен да коментира думите на народния представител от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да може майките им да работят.
„Не съм чул коментарите, които е направил колегата народен представител. Но мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито пък колега от нашата парламентарна група. И в тази насока мога само да се извиня за тези неудобства, които създаваме, и всички тези противоречия, които могат да възникнат в обществото. Така е в политиката – трябва по някой път да се извиняваш за други грешки, добави Цветанов, цитиран от "Фокус".


Той посочи, че трябва да се отчете, че законопроектът за хората се увреждания беше приет в парламентарната социална комисия.

„И нека да припомня, че в момента експертите и съответните министерства работят заедно с работната група, за да може в рамките на следващите 10 дни да бъде гледан и Законът за личната помощ.

Нека да съдим и по действията на народните представители, когато гласуваме тези текстове. Поели сме и ангажимент 150 млн. лв. да се дадат точно за реализирането на тези политика за хората с увреждания“, каза още Цветанов.