Имам 1-2 имена, които ще обсъдя с моите колеги, за да го предложим. Постът в Агенцията за българите в чужбина е изключително важен. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов .

Министърът бе категоричен пред Нова телевизия, че не приема критиките на президента Радев: „Институциите влязоха във война. Не приемам критиките, които президентът непрестанно отправя, вземайки страната на опозицията. Да, БСП те направиха президент, но тази длъжност не е партийна”, посочи той.

Той изрази мнението си и по повод исканата му оставка от Веселин Марешки.

„Марешки да ми говори за морал?! Човек, на който три пъти му свалиха имунитета – за изнудване, рекет, побой. Този човек ще ми дава морални наставления. Нека каже колко плаща данъци този велик бос, който има частни самолети, яхти”, заяви Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и протеста на майките на деца с увреждания и исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов: „Не споделям това, което той каза. Това, което каза, беше доста превратно изтълкувано. Това, че не споделяш какво е казал някой, не означава, че трябва да му отрежеш главата. Има и някаква колегиалност, която трябва да проявяваш”, заяви Каракачанов.

Според Каракачанов част от протестиращите заради горивата са футболни агитки.

„Публиката знае кога излизат на протест агитките – когато някой ги мотивира по един или друг начин. БСП и ДПС със сигурност участват в организирането, заяви Каракачанов.