Според шефа на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров PR стратегията на кабинета не е добра и трябва да бъде променена. Той разкритикува и начина, по който се взимат решенията на Коалиционен съвет. Въпреки това обаче бе категоричен, че не е той човекът, който би "предал четата".

"Това правителство събира много критики, но има и добри неща, които са извършени. Въпросът е как се поднасят. Трябва да се промени PR стратегията, тя в момента не е добра. Всеки член на кабинета излиза и говори. Трябва да има една по-единна тактика при представянето на това какво си свършил", коментира Волен Сидеров.

Той разказа и че на коалиционния съвет в понеделник е предложил увеличението на данъка за старите коли да отпадне, но другите не са го подкрепили.

"Заради едни 20 млн. приход в бюджета караме два милиона българи да се бръкнат в джоба. Не се вслушаха, какво да кажа. На коалиционния съвет всеки си казва мнението, но накрая какво решение се представя, вие видяхте - "ми то това е пазар, то е не знам си какво". Тогава защо се събираме на съвет? Защо ме викат за съвет, щом това, което посъветвам, не се възприема?", запита лидерът на "Атака".

Въпреки това той настоя, че не е човекът, който ще "напусне отбора".

"Аз съм отговорен човек. Когато вляза в отбор, докато той не се разтури, не съм аз този, който предава четата. Но искам взаимно зачитане", настоя той.

По повод протестите в страната срещу високите цени на горивата Сидеров коментира, че най-важно е властта да разбере причината за протеста.

"Всяко действие има противодействие. Да разбереш причината за протеста, а не да излезеш и да кажеш - "ми то това е пазар, не можем да направим нищо. Тогава защо сте във властта, станете домоуправители", завърши той.

На въпрос кои министри могат да бъдат сменени, Сидеров отправи критика към външния министър Екатерина Захариева.

"Тя е млад човек, може да седнем да си поговорим да й кажа как вървят нещата в света, защото сякаш изпуска някои неща. Вчера виждам, че по отношение на пакта за мигрантите имаше завой във външната комисия. На Коалиционен съвет казваме, че тоя пакт не трябва да се подкрепя, премиерът се съгласява, а в комисия се говори нещо друго. Това е лош знак към хората и към външните ни партньори", отсече атакистът.

Попитан дали "Обединени патриоти" ще решава въпроса с исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов, Сидеров настоя, че този въпрос той го е решил за себе си.

"Аз този въпрос съм го решил, питайте Каракачанов, Борисов, Цветанов най-вече. Там има една топла връзка, гореща направо", каза той.