„Заседанието в турския съд е насрочено за 12-ти март. Моето очакване е, че разследването ще бъде прекратено и ще бъдем оправдани”. Това заяви граничният полицай Михаил Цонков в Районният съд в Бургас, който днес заседава по изпълнение на съдебната поръчка от I-ви Тежък наказателен съд – гр. Къркларели, Република Турция, спрямо българските граничари.

Цонков заяви, че той и колегите му няма да ходят на делото в Турция, а ще участват задочно. В момента те действат по осигуряването на адвокат, който да ги представлява там.

„Предстоят ни преговори за намирането на турски адвокат, ние имаме идея, но не можем да кажем, че всичко е приключило. Тук е моментът да благодаря на групата бургаски депутати и на всички български институции, които ни оказват нужната помощ – министерствата на вътрешните и външните работи, на правосъдието”, заяви Цонков.

Всички писмени доказателства, които защитата представи, представляват заверени копия от проведеното в България разследването и съответното произнасяне на различните компетентни органи – Военна прокуратура, Военен съд, Военно-апелативен съд, Царевски районен съд и т.н., заяви адв. Кожухаров.