"Това е буря в малка чаша вода. Ако се явят разделени на европейските избори няма да имат евродепутат. Личният и партийният интерес съвпадат, ще стоят в коалицията". Така в ефира Bulgaria ON AIR проф. Михаил Константинов коментира „приятелския огън“ в "Обединени патриоти" (ОП). Припомняме, че публично представителите на патриотична коалиция се оказват все по-отдалечени във възгледите си едни от другиь а Волен Сидеров заплаши със смяна вицепремиера Валери Симеонов.



Според проф. Константинов дори една от трите партии в ОП да напусне коалицията, то тя веднага ще бъде заменена. Той обаче е на мнение, че раздорите при патриотите се превръщат в товар за нервите на премиера Борисов, който по думите му има сметка да си изкара мандата.

Никой не иска предсрочни парламентарни избори, включително БСП, категоричен е в позицията си Константинов.

"ДПС в никакъв случай не иска да тръгне на избори. Нямат икономически щети от това управление", отбеляза той.

"Аритметично погледнато няма опасност за правителството. Обективни предпоставки това управление да пада няма, но субективни не липсват. Валери Симеонов не е играч. Доказал е, че умее и му харесва да плува срещу течението. Извоюва си статус да звучи като съвестта на това управление, но това е непредвидимо поведение", коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му на практика патротите вече не съществуват като коалиция. Колкото по-насипни са, толкова по-стабилни са, отбеляза той в "България сутрин" и добави, че не вижда външен фактор, който да иска да сваля правителството.

"Наесен ми се струва, че протестите ще се съберат в едно и на ГЕРБ ще им е много трудно. Постоянните скандали износват тъканта на властта", каза още Първан Симеонов.

"Най-важният фактор е това, което става по света. Ресурсите са на изчерпване, борбата става все по-зверска", завърши Михаил Константинов.