Борисов към здравния министър: И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си недоволен

img

 „Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може, с над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и сестри и санитари да ми се казва, че не са получавали заплати”. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди днешното правителственото заседание, предаде БГНЕС.

„Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни… тази година на НЗОК колко увеличихме пътеките”, попита Борисов.

Общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. лв. повече спрямо миналата година, отговори му здравния министър Кирил Ананиев. Две болници систематично са водени към фалит повече от 13 години, добави министърът. В отговор премиерът разпореди лечебниците да бъдат стабилизирани.

„Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората”, подчерта Борисов. Ананиев каза, че парите си ги получавали, но имат запори. „Вдигаме запорите само и само да функционират и пак са недоволни”, допълни Ананиев. „И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си недоволен, оправете този проблем”, разпореди още Борисов. Той заяви още, че вината е в тези, които са ги довели болниците до тук и че има задържани, обвинени, включително представители от ГЕРБ. „Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града”, каза още Борисов.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас