Младият мъж, който тази вечер падна прострелян в подземния гараж на бл. 161 в бургаския ж.к. „Славейков”, е намерен целият в кръв на свободно паркомясто. Той е живеел с приятелката си на квартира в жилищната сграда, която е една от най-новите в района. Тази вечер те са имали гости, но всички са били в абсолютно адекватно състояние. Към 22:30 ч. той казал, че слиза за малко до долу, без да оповести причината, но се забавил твърде дълго. Малко след това негов приятел го намерил в безпомощно състояние в гаража.

Жителите на околните блокове чуха късно тази вечер неистови писъци на жена, наподобяващи дори зов за помощ от дете. Един от първите отзовали се на място заварил младия мъж в кръв около главата, а край него един от неговите приятели. Пострадалият е бил облечен с дънки и кожено яке, на външен вид бил добре сложен човек.

„Няма да умреш, няма да умреш”, зовял приятелят. Той търсел спешно кърпи за спиране на кръвта, докато дойде линейката на място.

Лекарският екип се отзова скоростно на мястото на инцидента и буквално в рамките на 5 минути вдигна и транспортира пострадалия младеж в болницата, увери се пристигналият на място екип на БургасИНФО.

Дойде и екип на Второ РУП, който разговаря с приятелите на пострадалия мъж. Приятелката му е в шок, докато приятелите все още имат надежда, че той ще се възстанови. Те казаха, че не са го виждали с оръжие. Младите хора търиха постоянно информация за състоянието на пострадалия.

По последни данни младежът е в кома, има огнестрелна рана в главата с входно и изходно отверстие и е преведен в Реанимация.