Елитът на ГЕРБ се събира на извънреден предизборен конгрес в Пловдив. Няма да бъдат обсъждани промени в партийния правилник, а резултатите от вота за президент, грешките, както и стратегия за предстоящите предсрочни избори.

На 20 и 21 януари Бойко Борисов, заместниците му, народните представители, евродепутатите, кметовете, областните управители, председателите на структурите по места ще обсъдят задачите, които трябва да изпълнят преди изборите за нов парламент, разкриха от ГЕРБ, съобщава ПИК.

Заседанието в града под тепетата се провежда два дни преди новият президент Румен Радев да встъпи в длъжност. Работната среща ще набележи конкретните стъпки за подобряване на организационния план за представянето на вота напролет.

Пред актива на ГЕРБ ще бъде представен и анализ на изборните резултати на ГЕРБ от изминалия вот за "Дондуков" 2, като няма да се пропуснат и допуснатите грешки, съобщиха още източниците ни.

Очаква се Румен Радев да изнесе първата си реч в Народното събрание на 19 януари, четвъртък. Така ГЕРБ ще се запознае в пленарна зала с нагласите на новия държавен глава и ще може на базата на тях още на следващия ден да набележи стратегията си за предстоящите парламентарни избори.