Емил Пейчев - представител на опозицията в местния парламент в Царево, в който ГЕРБ има мнозинство, днес направи революционно предложение Наредбата за реклама, каквато имат всички общини, да бъде премахната. Кардиналната му идея беше по повод изменение на наредбата, което трябваше да бъде гласувано след протест от Окръжна прокуратура в Бургас по повод някои от текстовете в досега съществуващия й вариант, които засягат формата и вида но документите, необходими за издаване на разрешение за разполагане на рекламно-информационни елементи. Тази точка разбуни духовете не толкова по същество, колкото беше първият повод на днешната сесия за сблъсък между опозиция и управляващи. До този момент заседанието протичаше в пълно разбирателство, като първите 9 точки бяха гласувани с единодушие.

Емил Пейчев подчерта, че той самият е имал повод да влезе в съда заради рекламни материали. „Бяха разположени 36 пана, които не отговаряха на изискванията, но бяха поставени, въпреки че нямаше плащане. Ако е така – по-добре да няма наредби“, каза общинският съветник, който днес беше най-активното лице на опозицията.

Изказването му раздвижи общинските съветници. „Вашето предложение означава ли, че трябва да премахнем всички наредби“, попита риторично общинският съветник от ГЕРБ Невяна Фешева.

„Предложението на Пейчев е изключително нелепо. Това е недалновидно поведение на общински съветник. Какво предлагате да има? Правилната позиция на един представител на местния парламент е да дава градивни идеи.“, категоричен беше кметът на Царево Георги Лапчев.

До гласуване на нестандартната идея на Пейчев не се стигна, тъй като Общинският съвет прие предложението, направено от председателя на местния парламент Даниел Скулиев, с което наредбата се изменя така, че да отговаря на изискванията.

Какво още се случи на днешната сесия на местния парламент, позицията на кмета Георги Лапчев за първите стъпки по изграждане на рибарско пристанище, за отношението му към опозицията и има ли притеснения от сложната политическа обстановка в страната – очаквайте в БургасИНФО.