ОбС в Айтос обмисля дали да направи Веселин Марешки почетен гражданин, спират го президентските избори

img

Докладната записка по въпроса за момента е оставена без разглеждане, защото празникът на града е в разгара на предизборната кампания

Варненският бизнесмен Веселин Марешки да бъде почетен гражданин на Айтос. Това предложение е било внесено в местния парламент в Айтос от група общински съветници. Докладната записка по въпроса обаче е била спряна за разглеждане на предстоящата сесия по време на Председателски съвет. Причината е, че празникът на Айтос – Димитровден, когато се връчват почетните символи на Общината, тази година ще бъде в разгара на кампанията за предстоящите президентски избори, казаха за БургасИНФО от местния парламент.

Припомняме, че Веселин Марешки откри бензиностанции в Айтос, като заради ниските цени към града заприиждаха автомобили от цялата Бургаска област.

Притесненията на общинските съветници обаче били да не би удостояването му с почетното звание да се приеме като пропаганда по време на кампанията, като се имат предвид амбициите на Марешки и участието му в политическия живот. Марешки беше първият, който заяви, че ще се кандидатира за президент. Преди месец обаче излезе с официално обръщение, в което обяви, че се отказва от предизборната надпревара. Не се знае обаче каква позиция ще заеме по време на кампанията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос