Победа и промяна. Около това се обединиха лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Движение 21" Татяна Дончева по време на първия си разговор за обща кандидатура за президент.
Както и след срещата на Нинова с председателя на АБВ Георги Първанов, име на претендента за "Дондуков" 2 не беше съобщено, защото преговорите още не са достигнали нужния етап за това, съобщава Dnes.bg.

След срещата с Татяна Дончева стана ясно, че в "Движение 21" гледат на смяната на президента на ГЕРБ само като на част от нужната промяна. Те настояват за изцяло ново управление, за каквото пък от БСП отдавна зоват.

Според Дончева заради това е нужен силен кандидат за президент, защото „слаби, декоративни кандидати не постигат победа“, а следващият държавен глава трябва да се бори с мутренско – олигархическото управление и да е ясно, че "буквално влиза в ада".

"За нас е важно президентът да е активен и да има подкрепата на широки политически кръгове", добави заместникът й Данаил Георгиев.

На срещата БСП и АБВ са се договорили за създаването на много широк фронт за борба с всички видове фалшификации на изборите.

"За всички фалшификации, на които ГЕРБ са царе", обясни соцлидерът Корнелия Нинова.