Женя Гандиева поема кметството в едно от най-натоварените крайморски селища по Южното Черноморие – Лозенец. Тя беше избрана за временен кмет на провелата се днес сесия на Общинския съвет в Царево. Гандиева ще замества кмета Мария Василева, която излиза в отпуск по майчинство. Василева вече не е на работа, а Гандиева още този следобед е заела мястото си в кметството, показа проверка на БургасИНФО.

Официално представяне на Гандиева пред местния парламент в Царево не се е състояло, част от съветниците дори не разбраха с какво се занимава в ежедневието си временната кметица и какви са намеренията й за работата по време на активния туристически сезон.

Справка показва, че Гандиева има частен бизнес в сферата на туризма. От опозицията в управляваната от ГЕРБ община Царево недоумяваха, че кандидатурата за поста не е била обсъждана предварително и името е би оповестено едва по време на заседанието на местния парламент. "Не мога да ви кажа с какво се занимава г-жа Гандиева", каза днес лаконично секретарката й.