ДПС призова АБВ и БСП да изградят силна левица. „Убедени сме, че вие от АБВ и политиците от БСП съзнавате политическата си отговорност пред левите избиратели и и знаете път, по който да изградите силна левица”, каза зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев в приветствието си пред Втората национална конференция на АБВ, която се провежда в зала 3 на НДК, съобщава „24 часа”.

„Вашият председател продължава да е единственият български президент, избиран пряко за два последователни мандата, обърна се към залата Цонев. И напомни, че ДПС е дало рамо на Първанов за държавен глава.

Страната ни повече от всякога има нужда от взаимодействие между системните партии в името на политическата стабилност, посочи той. ДПС предизвика предсрочни избори през 2014 г. с цел политическата стабилност да бъде възстановена, да бъде върнат диалога и езика на доверието в името на добруването на хората. Днес стабилизацията на управлението не е факт, а по-скоро пожелание, обяви Йордан Цонев. Той подчерта, че ДПС може да работи в диалог с всички. „Вярваме, че АБВ има политически ресурс да приема адекватните политически решения в точното време. По такива можем да работим заедно”, каза Цонев.