30 делегати от Бургас заминават днес за Конгреса на БСП в столицата, който ще се състои в събота. Бургаската група няма единно мнение за това кой ще оглави левицата, макар че имената, които са спрягани за лидер са три – Михаил Миков, Корнелия Нинова и Красимир Янков. Вижданията обаче в местната структура са разнопосочни и има привърженици и на тримата кандидати. Единната позиция изглежда още по-невъзможна и заради негласния конфликт между областния и общински лидер Николай Тишев и неговия доскорошен покровител и съмишленик – депутатът Атанас Зафиров. Двамата обаче вече са на различни принципни позиции. „Нямаме общо мнение, и тримата кандидати за лидер имат различни привърженици сред делегатите ни“, казаха източници на БургасИнфо в редиците на социалистите.

От Бургаска област делегатите са 30, като от общинската структура в Бургас са 9, а депутатът Атанас Зафиров е по право, както и представителят на младежката структура Стоян Желязков.

По предварителни данни, имената, които се спрягат, че ще бъдат издигнати за лидер на БСП са Валери Жаблянов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Михаил Миков, Таско Ерменков. Номинираните са 35-ма, но се очаква повечето да се оттеглят. Основните сред тях са Михаил Миков, Корнелия Нинова и Красимир Янков.

Делегатите от общинската структура на БСП в Бургас са:

Любомир Пантелеев, Николай Тишев, Павел Маринов, Жени Илиева, Алекси Калоянов, Чанко Мирчев, Аргир Бояджиев, Стойко Танков, Тинка Желязкова