„Посоката да ударим корупцията, ако е истинска цел, се прави както е в Румъния и постига ефекти като в Румъния. България трябва да има независима съдебна система и прокурор, а не да седнат с премиера на едно диванче и да избират кой да ударят и кой да не ударят. Когато се създаде един такъв дует, той слага и чадъра върху корупцията”. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV. Според него борбата с корупцията е неефективна. Според Кънев това си личало от „ударен” човек, който да действа в тази посока.

„Проведохме серия от срещи в Европейската комисия и всеобщата оценка е, че основна пречка за страната ни са липсата на върховенство на закона, липсата на здрави регулатори и липсата на здрави институции”, той.

Лидерът на ДСБ съзря договорка между ДПС и останалите партии за реакцията им парламента по време на заседанията за Изборния кодекс. „Те не очакват гласове от Турция, реакцията им беше част от договорката”, посочи той. Кънев определи за тайна коалиция на ДСБ, ДПС и БСП, целяща да свали кабинета „Борисов2” като глупости.

„Аз, за разлика от Борисов, не забранявам да се споменава неговото име пред мен. Той преди 2 седмици обясняваше, че ние сме си в управлението, сега ни прати при БСП и ДПС – това е несериозно и не си струва да се коментира”, категоричен е той.

”Борисов много добре знае къде е реалният риск за ГЕРБ. Той идва от дясно-център, от проевропейското, а не от протурското и проруското. Тези каузи в България са загубени”, каза още Кънев.