Президентът на САЩ Барак Обама обяви своя бивш държавен секретар Хилари Клинтън за своя приемничка и с шеговит тон коментира липсата на опит в международните отношения на Доналд Тръмп, който се бори за номинация на републиканците. Това предаде БТВ.

Обама направи изявлението по време на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом- последната за него в качеството му на президент. Мандатът му приключва през януари 2017 г.

„Следващата година някой друг ще стои на моето място тук и можем само да гадаем коя ще бъде тя”, каза Обама, като индиректно намекна за Хилари Клинтън, която е единствената жена - участничка в кандидат-президентската компания.

На годишната вечеря Обама не пропусна да се пошегува и с Доналд Тръмп. „Казват, че на Доналд му липсва опит в международната политика. Но заради конкурса "Мис Вселена", който организира, има възможност да се среща с такива лидери от целия свят, като Мис Швеция, Мис Аржентина, Мис Азербайджан и др.”, обяви Обама.

Гости на вечерята бяха журналисти, политици и звезди на шоубизнеса. Сред политическите фигури се открояваха Джон Кери, Бърни Сандърс и Майкъл Блумбърг. Доналд Тръмп, който предишни години присъстваше на вечерята, сега отсъстваше, но дойдоха синът му Доналд-младши и снаха му Ванеса.

От звездите бяха носителите на Оскар Хелън Мирън и Джарет Лето, както и Уил Смит, Джеф Голдблум и Рейчъл МакАдамс.