Младежи от областната структура на МГЕРБ Бургас изработиха и поставиха къщичка за книги. Мероприятието се проведе в Борисова градина-Бургас по случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право.
Младите хора изработиха дървена къщичка и поставиха книги от различни жанрове. С този жест подариха глътка свежи приключения и идеи, които при разлистване на книгите всеки гражданин на града да преживява.
„Инициативата има за цел да отбележи Световният ден на книгата и авторското право и да пробуди интереса на младите хора, чрез нашия пример да четат и да изграждат мостове на взаимовръзка помежду си. Такива къщички са много популярни в европейските държави и са със свободен достъп до гражданите на града. В бургаската къщичка бяха поставени книги и списания и всеки, който седне да отдъхва на пейките в парка ще може да си вземе от тях и да чете свободно. Подаряваме къщичката за книги на жителите на град Бургас“, каза Николай Василев, областен координатор на МГЕРБ Бургас.
На събитието присъстваха Димитър Николов - кмет на Община Бургас и заместник-председател на ГЕРБ, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Димитър Бойчев - областен лидер на ГЕРБ и народен представител, Диана Йорданова – народен представител, Тодор Йосифов – член на общинско ръководство на ПП ГЕРБ, общинският съветник и член на НИС на МГЕРБ - Галя Василева и общинският съветник Антон Берданков,