Пълна мистерия се оказва до този момент причината за пожара в ОУ „Христо Смиренски“ с центъра на Карнобат, което тази вечер изгоря пред очите на ученици, дългогодишни учители, родители. До момента покривът и вторият етаж на сградата са напълно унищожени. Изгоряла е цялата документация на училището, казаха от общинската администрация в Карнобат през „Бурггас инфо“.

На училището е правен ремонт преди пет години по ОП „Регионално развитие“, беше санирано, красиво, никой няма обяснение за случилото се, каза кметът на Карнобат Георги Димитров.

По неофициална информация първоначалните проблеми са били в котелното отделение, има обаче и противоположни версии, че пламъците са тръгнали от покрива. „Там обаче има една малка капандура, не е ясно как може да се запали покривът и кое е предизвикало искрата“, коментираха очевидци.

Жителите на Карнобат с умиление споделяха тази вечер спомените си за сградата на училището, чиято сграда е една от емблематичните в града и през нея са минали поколения местни жители.

Къде и как ще учат децата - очаквайте след малко